Hoppa till innehållet

Ladda Privat

Ladda smart och säkert

Smart, säkert och snabbt – med en laddbox från InCharge kan du installera en laddlösning för din elbil till villan, radhuset eller fritidshuset. Vi hjälper dig med allt från installation till administration och uppföljning. Skräddarsy laddlösningen efter dina behov, förutsättningar och önskade laddstyrka.

Bestäm vem som får ladda och följ din laddhistorik i tjänsten My InCharge. InCharge Smart hemma är lösningen för dig som vill ladda smart och säkert. Paketet omfattar en 3G/4G uppkopplad laddbox (3,7 kW) för att garantera smart laddning.

 

Är du intresserad?


Beställ privat

Sänk dina kostnader med ladda-hemma-stödet!

Beställ InCharge Smart Hemma redan idag så kan du ansöka om Ladda-hemma-stöd för laddbox och installation från Naturvårdsverket *. Bidraget ges som ett engångsbelopp där du kan få tillbaka 50% av kostnaderna för laddbox och installation (max 10 000 kronor). När du beställt InCharge Smart Hemma kan du ansöka om ladda-hemma-stöd på Naturvårdsverkets webbsida.

*) Förutsättningarna för att ta del av 2019 års stöd är att installationen är slutförd och att ansökan görs före årsskiftet.

Snabbare laddning?

InCharge Smart Hemma med 3,7 kW laddar cirka 2 mil/timme och tillvalet 11 kW laddar 6 mil/timme. Alla bilar kan laddas med båda effekter men alla bilar kan inte ta emot den högre laddstyrkan. Dagens rena elbilar kan oftast ta emot 11 kW medan laddhybrider inte kan det. Vill du ha en framtidssäkrad lösning är 11 kW ett bra tillval eftersom utvecklingen går mot fler bilar som kan ta emot den högre effekten.

Fast kabel?

InCharge laddbox med fast kabel är ett bekvämt tillval som innebär att du alltid har laddkabeln nära till hands. Laddkabeln är av typ 2 uttag vilket är europeisk standard och används av Audi, BMW, Mercedes, Renault, Volkswagen, Volvo med flera. Har du istället en bil med typ 1 uttag rekommenderar vi att du köper en separat laddkabel av modell typ 2 till typ 1. Längre ned hittar du mer information om bilmodeller och typ 2 uttag.

Installation?

Om du väljer oss som installatör bistår vi med rådgivning och rekommendationer under installation och drifttagning. I standardinstallation ingår undersökning av befintlig elanläggning, montering och drifttagning av laddstation på vägg. Även upp till 10 meters kabel som dras mellan elcentralen och laddstationens placering, samt håltagning i mjuka väggmaterial, ingår. Har du andra behov kan vi erbjuda anpassad installation.

Uppföljning i My InCharge

Webbportalen My InCharge är ett smidigt sätt att hålla koll på dina laddvanor och även välja vem som ska få ladda på din laddstation. När du gör din beställning av InCharge Smart Hemma får du dina inloggningsuppgifter till My InCharge.

Lastbalansering?

Lastbalanering är tillvalet för dig som vill säkerställa att elbilsladdningen inte överbelastar fastighetens huvudsäkring. Laddstationen nyttjar då det lediga utrymmet som finns tillgängligt mellan husets förbrukning och huvudsäkringen. Lastbalansering som tillval kan du enbart välja om du samtidigt köper installation från oss.

Bra att tänka på

Oavsett om du väljer InCharge Smart Hemma med 3,7 kW eller 11 kW behöver du minst 16 Ampere säkring i huset, men vi rekommenderar att huset har 20 A eller 25 A säkring. Om du vill beställa lastbalansering behöver vi veta hur stor huvudsäkring du har för att kunna installera den. Detta anger du vid beställning.

Teknisk information

Hårdvara: Chargestorm Connected 3,7 kW.

Storlek: 280 x 440 x 160 mm.

Anslutning: Mode 3, Typ-2.

Uppkoppling: 3G/4G.

Installation: Finns som tillval.

Jordfelsbrytare: Ingår.

Fast kabel: Finns som tillval, 4 m.

Montering: På vägg.

My InCharge: Följ er laddhistorik och välj vilka som kan ladda vid era laddstationer, via vår webbportal.

 

Ladda ner:

  Produktblad 

  Standardinstallation

  Installationsmanual

  My InCharge Smart Hemma guide

  Har din bil typ 2 uttag

  Om Lastbalansering

Intresseanmälan

Typ av laddbox
Välj installation

Fält markerade med * är obligatoriska fält.

By Formsmedjan. Powered by Yago